Vreme?

Statistiki na ARSO že 30 let beležijo podnebne razmere in njihovi podatki kažejo, da je od 365 dni oblačnih 143, od tega 115 dni dežuje. Ostane nam torej 222 dni, od tega je 120 juter meglenih in le 32 dni popolnoma jasnih. Vas je statistika zmedla? Nas tudi, zato pri svojem delu upoštevamo nekaj nujnih pravil za varno letenje.
DEŽ, SNEG, VETER
Ko dežuje ali sneži ter ob nastanku nevihtnih oblakov letenje ni mogoče. Izogibamo se tudi letenju, ko je veter pri tleh močnejši od 3 m/s in kadar so sunki vetra več kot 5 m/s močnejši od povprečne hitrosti vetra. V poletnih mesecih letimo uro po sončnem vzhodu in uro pred sončnim zahodom.
TERMIKA
Jutranja naglica je nujna, saj sonce segreva tla in se čez čas oblikujejo termični stebri, v katerih se dviguje topel zrak. Taki pogoji za letenje niso primerni, zato moramo biti do takrat že na trdnih tleh. V zimskih mesecih si lahko privoščimo malo daljše spanje, saj je sonce bolj milo in so termični pojavi redkejši in šibkejši. Tako lahko letimo čez cel dan. Poleg tega je pozimi razgled boljši, saj hladen zrak vsebuje manj vlage.
VREMENSKA NAPOVED
Balonarji zelo zavzeto spremljamo vremensko napoved. Žal pa to kar napovedo vremenoslovci na televiziji, za nas ni dovolj natančno. V pomoč pri presoji ali so vremenski pogoji primerni za letenje, uporabljamo različne vremenske napovedi in računske modele, ki jih na svojih spletnih straneh objavlja ARSO .

Kako kupim bon?

Na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  nam sporočite naslov, na katerega vam po pošti pošljemo darilni bon. Pri naročilu navedite za kateri bon ste se odločili in koliko bonov potrebujete. Zraven priložimo račun, ki ga poravnate v 8 dneh. Če pa se vam z darilom mudi, pokličite na telefon 041 610 747 - Aleš.

Kje se dobimo?

Navadno se dobimo pri vrtnem centru Eurogarden (Rotar center) v Podsmreki (poiščite nas na zemljevidu). Od avtocestnega izvoza za Brezovico pri Ljubljani je v smeri proti Dobrovi oddaljen slab kilometer. Od tu se lahko v 30 minutah odpeljemo na katerokoli vzletno mesto v Ljubljanski kotlini.
Zbirno mesto za polete izven Ljubljanske kotline določimo v dogovoru z vami.